Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι Χιονοστιβάδες «Απειλούν» Να Θάψουν Τους Ηγέτες Στο Νταβός – Ο Απίστευτος Τρόπος Των Αρχών Που Τις Σταματούν! (Βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Ελβετίας για τον κίνδυνο σχηματισμού χιονοστιβάδων καθώς νέες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή των Άλπεων μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ενώ οι συμμετέχοντες καταφθάνουν εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

To ελβετικό θέρετρο όπου ξεκίνησε το σημαντικό αυτό διεθνές συνέδριο, με τη συμμετοχή της ελίτ της πολιτικής και της οικονομίας, έχει καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα χιονιού, δυσχεραίνοντας τις αφίξεις των συμμετεχόντων.

Δήμαρχος Νταβός: Προσπαθούμε να «πυροβολήσουμε» από ελικόπτερα τις χιονοστιβάδες

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Νταβός, Ταρζίζιους Καβίζιελ, ελικόπτερα προσπαθούν να πυροβολήσουν τις χιονοστιβάδες με βόμβες αερίου έτσι ώστε να διαλυθούν ομαλά και να μην καταρρεύσουν ανεξέλεγκτα.


Στο δελτίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Έρευνας για χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες- SLF του Νταβός, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα της ορεινής περιοχής βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στο επίπεδο 5, το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα.

«Το φρέσκο χιόνι και οι όγκοι χιονιού που έχουν συγκεντρωθεί ενέχουν τον κίνδυνο να προκληθούν (χιονοστιβάδες). Αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός χιονοστιβάδων…» τονίζεται στο μετεωρολογικό δελτίο.





Οι όγκοι χιονιού, που θα σχηματισθούν, θα μπορούσαν να είναι μεγάλοι σε έκταση και σε βάθος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα εκτεθειμένα κτίρια και τους δρόμους. Η συγκέντρωση χιονιού είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1999.

Στο Νταβός, όπου οι αρχές απομάκρυναν περίπου 25 ανθρώπους από τα σπίτια που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί καθώς συνεργεία προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις για να ελαττώσουν την πιθανότητα χιονοστιβάδων.
crashonline.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...