Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Εξελίξεις: «Τα Ίμια ανήκουν σε εμάς», λένε οι Τούρκοι και συγκεντρώνουν ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή





Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που θέτει σε συναγερμό το Βόρειο Αιγαίο.


Με κάθε πιθανό τρόπο εξακολουθεί να προκαλεί καθημερινά η Άγκυρα, επιλέγονται αυτή τη φορά τα Ίμια προκειμένου να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Τα σενάρια μάλιστα για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, ίσως μάλιστα και μέσα στο καλοκαίρι, ωθούν την Άγκυρα να προκαλέσει ακόμη περισσότερο στο ελληνικό αρχιπέλαγος, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τις μελλοντικές επιδιώξεις των Τούρκων.

Εξάλλου όλο και περισσότεροι βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο ενός "ατυχήματος" στο Αιγαίο, μιας και η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σειρά είχαν σήμερα τα Ίμια, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να εκδίδει ανακοίνωση για την...."τουρκική κατοχή" των πέριξ βραχονησίδων σε μία αναίτια πρόκληση.

Και σαν να μην έφτανε η ανακοίνωση, πληροφορίες θέλουν την υπερσυγκέντρωση τουρκικών ναυτικών δυνάμεων κοντά στα Ίμια, πράγμα που μόνο θετικός οιωνός δεν είναι για την ευρύτερη περιοχή, μερικές μόνο μέρες με το περιστατικό στο σύμπλεγμα των Φούρνων για την ελληνική σημαία.





Διαβάστε μέρος της μακροσκελούς τουρκικής ανακοίνωσης, στην οποία αφήνονται αιχμές και για την στάση της Ε.Ε.:

«Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο το γεγονός ότι η ΕΕ είναι να αναδειχθεί ως αρμόδια διαιτητή ή του δικαστηρίου και προσπαθεί να καταστήσει μια απόφαση υπό το πρόσχημα της «αλληλεγγύης της Ένωσης» όσον αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία.

Οι βράχοι των Ιμίων και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος βρίσκονται αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία.

Η υποστήριξη που παρέχεται ως «εν λευκώ» από την ΕΕ με τα κράτη μέλη σε διαφορές τους με τρίτες χώρες δεν συμβάλλουν στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μια τέτοια στάση έρχεται επίσης σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ.

Οι δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό δε, επαναλαμβάνουν τις ήδη γνωστές απόψεις της ΕΕ για το Κυπριακό. Αυτές οι εκφράσεις αντανακλούν τη στάση των Ελληνοκυπρίων, που είναι ο βασικός λόγος για την αποτυχία της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και ορίζει ένα ακόμη παράδειγμα της εκμετάλλευσης από τους Έλληνες Κυπρίους για ένταξη στην ΕΕ στις προσπάθειές της για την αδιέξοδα.

Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε ότι ήταν και πάλι απρόθυμη να καταλάβει τις δυσκολίες της εποχής που περνάμε. Αν και εξηγήσαμε αυτά τα ζητήματα που υποστηρίζονται επανειλημμένα από την τεκμηρίωση, η Επιτροπή δεν μπόρεσε να είναι αντικειμενική και ισορροπημένη.

Η Τουρκία αγωνίζεται ταυτόχρονα εναντίον αρκετών τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK, του DAESH και του FETO. Από την άποψη αυτή, πιστεύουμε ότι η μη αναφορά στην έκθεση για την απειλή από το FETO, που έπληξε το κράτος μας, το Κοινοβούλιο και το λαό μας, αποτελεί μια σημαντική ανεπάρκεια

Είναι ασυνεπές το να ισχυρίζεται η ΕΕ ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ ενώ εξακολουθεί να παρεμποδίζει την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας με τεχνητά και πολιτικά εμπόδια».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ (Δείτε την όλη ΕΔΩ) γίνεται λόγος μεταξύ άλλων και για το χθεσινό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδρίασε υπό τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Στην Άγκυρα ενοχλήθηκαν από τις ευρωπαϊκές επικρίσεις περί συμμόρφωσης της Τουρκίας, κυρίως σε ότι αφορά τις προκλήσεις στο Αιγαίο, το θέμα των δύο κρατούντων στρατιωτών αλλά και τις απειλές στο μεταναστευτικό.

el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...