Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μεταναστευτικό: Δείτε τι τόλμησαν στην Αυστρία – Ακούει η Αθήνα;




Σε ένα μάλλον…παράλληλο σύμπαν μέσα ωστόσο στην ίδια Ένωση, Αυστρία και Ελλάδα είναι δύο κράτη-μέλη της Ε.Ε. που δέχθηκαν από το τέλος του 2014 μεγάλο όγκο προσφυγικών ροών.


Του Άρη Δημόπουλου

Η χωρά μας με την προφανώς πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση στο προσφυγικό, έχει λάβει αναλογικά (μετά τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.) και τα πλέον επιβαρυντικά μέτρα σε ό,τι αφορά τους πολίτες της αλλά και την οικονομία.


Πλουσιοπάροχες διευκολύνσεις στους προσφυγικούς πληθυσμούς, ελευθερίες, νομιμοποιήσεις, δωρεάν τροφή και στέγη, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που κόστισαν σε μία ήδη κατεστραμμένη οικονομία.

Όλα αυτά στην Ελλάδα, που πλέον πολλές χιλιάδων μεταναστών δικαιούνται παχυλά επιδόματα, την ώρα που η συντριπτικότατη πλειοψηφία των Ελλήνων επιβιώνει καθημερινά στη «ζούγκλα» που λέγεται Ελλάς.

Την ίδια ώρα στην Αυστρία, όπου εδώ και μερικούς μήνες την διακυβέρνηση έχει αναλάβει το κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα και οι εθνικιστές, η μετανάστευση έχει βρεθεί στο επίκεντρο, αλλά όχι με την αρνητική έννοια.





Από τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού , Σεμπαστιάν Κουρτς, η Βιέννη δεσμεύτηκε για «τσεκούρεμα» των επιδομάτων που χορηγούνταν με βάση ευρωπαϊκή οδηγία στους προσφυγικούς πληθυσμούς, από κοινού με παράλληλη αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα.

Από την αυτοκτονική ιδεολογία των «ανοικτών συνόρων» (Ελλάδα), περνάμε στους σαρωτικούς συνοριακούς ελέγχους και στην επακόλουθη μείωση των ροών (Αυστρία).

Ως εκ τούτου, σε μία απόφαση που προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην «πολιτικά ορθή» Ε.Ε., η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα την περικοπή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όσους μετανάστες-πρόσφυγες δεν καταφέρουν να περάσουν τα τεστ γερμανικής γλώσσας.

Φυσικά ανάλογα επιδόματα δεν πρόκειται να δοθούν ακόμη και σε εκείνους που εξασφαλίσουν παραμονή στη χώρα, αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο, ένας μετανάστης θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 έτη στη χώρα για να δικαιούται οποιαδήποτε κρατική οικονομική στήριξη.

Μέτρα…επιστημονικής φαντασίας για την ελληνική πραγματικότητα, τα οποία ήδη διάφορες (πολιτικές και μη) οργανώσεις εντός και εκτός Αυστρίας έχουν ανακοινώσει πως θα πολεμήσουν:


el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...