Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποχώρηση Τραμπ από τη σύνοδο των G7






Aφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά παραγωγικές» τις συζητήσεις για το εμπόριο, που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία τριβής, ο Τραμπ αποχώρησε από τη σύνοδο των G7.


Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κατευνάσει τις εντάσεις που προκλήθηκαν, ιδίως από την πολιτική προστατευτισμού την οποία ακολουθεί.

«Είχαμε εξαιρετικά παραγωγικές συναντήσεις για την ανάγκη να έχουμε δίκαιες εμπορικές συναλλαγές», είπε και κάλεσε τους εταίρους του της G7 να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.


«Κατάργηση των τελωνειακών δασμών, κατάργηση των μη δασμολογικών φραγμών, κατάργηση των επιδοτήσεων» αυτή θα είναι η «τελευταία» απόφαση, διακήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν ξέρω αν αυτό θα προχωρήσει, αλλά το πρότεινα.».

Δήλωσε επίσης ότι «Η επανένταξη της Ρωσίας θα ήταν ένα θετικό πράγμα».





Οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να απορρίψουν αυτή την ιδέα ενώ και η ίδια η Ρωσία αρνήθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Μόσχα «δεν ζήτησε ποτέ να επανέλθει» στην G8 και θεωρεί σε κάθε περίπτωση πως η G20, ένα διευρυμένο φόρουμ των αναδυομένων χωρών, είναι «το πλέον υποσχόμενο σχήμα».


Όποιο κι αν είναι το έγγραφο στο οποίο θα καταλήξει η G7, η σύνοδος κορυφής έδειξε για άλλη μια φορά το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην πολιτική που ασκεί η Μάυρη Αδελφότητα εναντίον της Λευκής ώστε να πάρει τον έλεγχο της εξουσίας του πλανήτη βάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ να υπαγορεύσει τη δική του ατζέντα, και να αποσυντονίσει τον ρυθμό με τον οποίο προσπαθεί να επιβληθεί η νέα παγκόσμια τάξη, την οποία εκπροσώπησαν στη Μαλμπέ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
el.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...