Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Στους 88 έφτασαν επίσημα οι νεκροί στο Μάτι – Θρίλερ με τους δεκάδες αγνοούμενους – Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις

===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος...




Ο πραγματικός ωστόσο αριθμός των νεκρών εικάζεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος.


Ενημέρωση 9:24

Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.




Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος…

Κάποια από τα θύματα μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ

Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ τόνισε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη.





Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.


Σημειώνεται , σύμφωνα με το eleftherostypos, ότι εβδομήντα ένα συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους έχουν παραληφθεί μέχρι τώρα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νεκρές οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου






Νεκρές είναι τελικά οι δύο δίδυμες αδερφές από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τα δύο κοριτσάκια ταυτοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα ήταν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους που δεν τα άφησαν από κοντά τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. Με λίγες μόνο λέξεις… Αλλά τόσο συγκλονιστικές.

«Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει»…

Πρωτοσέλιδο στους βρετανικούς Times είχαν γίνει τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνταν από την τραγωδία με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Η εφημερίδα περιέγραφε πως οι δύο δίδυμες αδερφές παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από ψαράδες της περιοχής, όμως έκτοτε αγνοούνται.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πυρκαγιά ως την φονικότερη που έπληξε την Ευρώπη κατά την μεταπολεμική περίοδο.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας Φύτρου

Ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας Φύτρου που πήδηξε στο κενό για να σωθεί από τη φωτιά στο Μάτι και βρήκε τραγικό θάνατο, όπως ανακοίνωσε συντετριμμένη η μητέρα στο νοσοκομείο όπου εκλήθη.

Στην φονική πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους και ο αδελφός της, ο 11χρονος Ανδρέας, και ο πατέρας τους, Γρηγόρης.

Tραγικό τέλος βρήκαν στη φωτιά στο Μάτι η 13χρονη Εβίτα Φύτρου, που πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί, ο 54χρονος πατέρας της, Γρηγόρης και ο 11χρονος αδερφός της, Αντρέας.

Πότε αρχίζει η κατεδάφιση των καμμένων κατοικιών στο Μάτι

Την κατεδάφιση καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς αρχίζουν την Δευτέρα οι Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Οι κατεδαφίσεις θα αρχίσουν στον οικισμό Μάτι, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά. Πρώτο μέλημα είναι να κατεδαφιστούν κτίσματα που θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς.

Έως και την Πέμπτη τα συνεργία του υπουργείου Υποδομών είχαν χαρακτηρίσει «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.

el.gr


Μεταφερθείτε παρακάτω και δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις


ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος. .. 


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...