Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ρωσία-Αρκτικός: Ραντάρ εντοπισμού α/φών stealth, πολυηχητικών & βαλλιστικών

Translate this page
        English French German Spain Italian Dutch RussianPortuguese Japanese KoreanArabic Russian Chinese Simplified

Η πληροφορία δεν κοστίζει.

Ας τη μοιραστούμε! 🔻





Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, η Ρωσία πρόκειται να θέσει σε επιχειρησιακή λειτουργία το τρίτο κατά σειρά ραντάρ έρευνας μεγάλης ακτίνας, Resonans-N, εντός του
Αρκτικού Κύκλου στο Αρχιπέλαγος της Novaya Zemlya.


Η πληροφορία αποδίδεται σε δηλώσεις του CEO του ερευνητικού κέντρου Resonans, κου Ivan Nazarenko. Το κέντρο Resonans έχει παραδώσει συνολικά πέντε τέτοια ραντάρ. Το τέταρτο δεν έχει ακόμη στηθεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της επιχειρησιακής του αξιολόγησης, ενώ το πέμπτο βρίσκεται στη φάση της κατασκευής.


Σύμφωνα πάντα με ρωσικές πηγές, στο σύστημα Resonans-N αποδίδονται ικανότητες εντοπισμού αεροσκαφών και πολυηχητικών όπλων σε αποστάσεις της τάξης των 600 χιλιομέτρων, ενώ για βαλλιστικούς πυραύλους η δυνατότητα εντοπισμού αναφέρεται σε 1.200 χιλιόμετρα και ύψος 100 χιλιομέτρων (εκτός ατμόσφαιρας)!

Το αρχικό, μετρικού μήκους κύματος σύστημα, Resonans-N, εντάχθηκε σε υπηρεσία πριν από πέντε χρόνια, ενώ το τρίτο κατά σειρά, που έχει εγκατασταθεί στη Novaya Zemlya, θα ενεργοποιηθεί επίσημα εντός του Νοεμβρίου του 2019.

defence-point.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε ακόμα 

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.




loading...