Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Απαιτώντας η χώρα μας να ξεπληρώσει όλο της το χρέος.



Οι συντηρητικοί των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, πιέζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες ο Bill Huizenga, που εκλέγεται στο Μίτσιγκαν και είναι μέλος του υπερ-συντηρητικού Tea Party, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Τραμπ να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πετύχουν αυτό τον στόχο, το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στις ποσοστώσεις του ΔΝΤ έως ότου η Ελλάδα εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της προς το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρουν οι FT, δήλωσε σχετικά: «Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι είναι δανειστής τελευταίας καταφυγής, όχι ένα φύλλο συκής για πρώτη καταφυγή των μελών της ευρωζώνης».



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η διοίκηση Τραμπ έχει στείλει μήνυμα ότι θα κρατήσει σκληρότερη στάση έναντι των διεθνών οργανισμών.

Ο Χουιζένγκα, υποστήριξε πως το ΔΝΤ γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του ίδιου του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε και συνέχισε: «Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν».
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας