Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

"Πόλεμο" εναντίον όλων κάνει ο Ερντογάν - Τι μήνυμα έστειλε στην Ολλανδία και τη Γερμανία



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ολλανδία

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι η τουρκική κυβέρνηση διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις υψηλού επιπέδου με την Ολλανδία και δεν επιτρέπει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη πίσω στην Τουρκία.

«Λάβαμε την απόφαση ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουμε θέσει, δεν θα επιτραπεί στον Ολλανδό πρέσβη στην Τουρκία να επιστρέψει στην χώρα», δήλωσε ο Κουρτουλμούς μετά από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο. Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», συμπλήρωσε.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε προειδοποιήσει το βράδυ της Δευτέρας, ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, ενώ δήλωσε, επίσης, πως η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της απαγόρευσης στις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις στην ευρωπαϊκή χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος.

Ο “Σουλτάνος” Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί και απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt στην Τουρκία, Ντενίζ Γιουτζέλ, είναι «τρομοκράτης και πράκτορας».

«Η καγκελάριος της Γερμανίας τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας. Ντροπή σου! Αυτό σημαίνει ότι κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά», είπε ο Ερντογάν, ενώ δεν ξέχασε να πιάσει στη συνέχεια στο στόμα του τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε:

«Εγώ δεν είμαι το αφεντικό. Το αφεντικό στη δική μου χώρα είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έχεις μάθει τι σημαίνει δημοκρατία», είπε ο Ερντογάν, ξεχνώντας βέβαια τους 50.000 ανθρώπους που έχει φυλακίσει ο ίδιος χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες.

el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας