Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τούρκοι πράκτορες σε ελληνικά σχολεία





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Και… εκδηλώσεις για την «μητρική τουρκική γλώσσα»

Την ώρα που κυβερνώντες επιδίδονται σε πατριωτικούς βερμπαλισμούς, στην Θράκη η Τουρκία κάνει μια χαρά την δουλειά της.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε από τους εγχώριους πράκτορες της Άγκυρας, οι οποίοι δρουν εντελώς ανενόχλητοι, εκδήλωση για την «μητρική τουρκική γλώσσα».

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» μεταδίδει:

«Οι προκλήσεις συνεχίζονται στη Θράκη! Φέτος για πρώτη χρονιά και με την ανοχή της Πολιτείας, διοργανώθηκε γιορτή για την ‘Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας’, της τουρκικής φυσικά, στην Κομοτηνή! Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και φυσικά το «παρών» έδωσαν πολλοί εκ των ανθελλήνων «παικτών» της Τουρκίας, που προωθούν σχέδια για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.



Μεταξύ άλλων, μετείχαν ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης, Σαδίκ Σαδίκ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ. Ο υποπρόξενος Σαχίν στην ομιλία του τόνισε ότι «τα τουρκικά είναι μεταξύ των εκλεκτών γλωσσών του κόσμου. Η γλώσσα είναι η ταυτότητά μας, ο λόγος της ύπαρξής μας, τα πάντα μας, μάλιστα ακόμη και τη θρησκεία μας μπορούμε να την μάθουμε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω της γλώσσας μας. Tα τουρκικά είναι η τιμή μας». Όπως ήταν φυσικό, η εκδήλωση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στη Θράκη, καθώς πατριωτικοί φορείς υποστηρίζουν ότι με τέτοιες δράσεις γίνεται εμφανής η προσπάθεια κοσσοβοποίησης της Θράκης».

Η συμμετοχή του υποπρόξενου δείχνει, για μια ακόμη φορά, τον πολύ ύποπτο ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, το οποίο στρατολογεί πράκτορες ακόμα και μέσα στα σχολεία.

Ναι καλά ακούσατε!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες το Τουρκικό Προξενείο έχει ζητήσει μυστικά από τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων να παρακολουθούν όσα λέγονται κατά της Τουρκίας και να ενημερώνουν σχετικά!!!!

«Οι διάφοροι άνθρωποι του προξενείου ουσιαστικά ζητούν σπιούνους και καταδότες μέσα από την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για το επακόλουθο όλων των οικονομικών και όχι μόνο ανταλλαγμάτων που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στους μουσουλμάνους της Θράκης, προκειμένου να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα» αναφέρει ο γονέας στην εφημερίδα «Δημοκρατία».


Η προσέγγιση των υποψήφιων σπιούνων, τονίζει, έγινε μέσω των ίδιων τους των παιδιών, πίσω από κλειστές κουρτίνες και σε υποτιθέμενες πολιτιστικές συγκεντρώσεις φιλότουρκων συλλόγων.

«Με προσέγγισαν κατά τη διάρκεια μουσουλμανικού εθίμου σε Πομακοχώρι, όπου είχα πάει με την οικογένειά μου, καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής μου. Έπειτα από μια επίθεση φιλίας από συγκεκριμένο πρόσωπο, με προσέγγισε παρατρεχάμενος του προξενείου και μου είπε με χαμόγελο να τον ενημερώνω αν το παιδί ακούει κάτι για την Τουρκία στο σχολείο. Στην αρχή δεν κατάλαβα, ωστόσο, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα τις προθέσεις του και αποχώρησα», περιγράφει ο γονέας στην εφημερίδα.

Αντιλαμβάνεστε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πάντες και τα πάντα -ακόμα και τα παιδιά προσφέρουν-, προκειμένου να προωθήσει τις επιδιώξει της.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι καφετέριες… σφύζουν ζωής, καθώς οι περισσότεροι αγρόν ηγόρασαν!
EL.GR



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας