Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΚΡΟΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Άγριο 'χώσιμο' του Γάλλου ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ την Άγκυρα...



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Ο Εμανουέλ Μακρόν αποδοκίμασε σήμερα τον δρόμο που ακολουθεί η Τουρκία του Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Παρίσι.

«Λυπάμαι βαθύτατα για τον δρόμο που παίρνει η Τουρκία και τον αποδοκιμάζω» είπε ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, μιλώντας σε Αρμένιους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που θεωρείται φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα προστατεύει «τους δημοκράτες σε όλες τις χώρες» αν εκλεγεί πρόεδρος ο ίδιος, διότι «ο ρόλος της Γαλλίας είναι προφανώς να τηρεί τη θέση της και το όραμα της για την Ευρώπη και τις αξίες της».

Για τη σημερινή επέτειο μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, ο Μακρόν εναπόθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο του Αρμένιου συνθέτη Κομιτάς και των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων, θυμάτων της γενοκτονίας. 



Οι Αρμένιοι αναφέρουν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εξοντώθηκαν συστηματικά την εποχή εκείνη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι επρόκειτο για έναν εμφύλιο πόλεμο που, σε συνδυασμό με τον λιμό, στοίχισε τη ζωή σε 300-500.000 Αρμένιους και ισάριθμους Τούρκους.

Μετά την επικράτηση του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Μακρόν προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν εκλεγεί ο ίδιος στην προεδρία της Γαλλίας. «Το δημοψήφισμα σηματοδοτεί μια παρεκτροπή του καθεστώτος, μια αυταρχική παρέκκλιση», είχε πει την περασμένη εβδομάδα το φαβορί για τη γαλλική προεδρία.
koutipandoras
voicenews.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας