Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ελληνικός Στρατός: Υπογραφή σύμβασης για Α/Τ Carl Gustav

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more




Την υπογραφή της σύμβασης 002A/17 για την προμήθεια 1.950 οργάνων νυκτερινής παθητικής σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ)


ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενεάς για τα αντιαρματικά (Α/Τ) όπλα Carl Gustav M2 του Ελληνικού Στρατού, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, η σύμβαση υπεγράφη στις 22 Μαΐου 2017 παρουσία του Κυριάκου Κυριακίδη, Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Περικλή Νεάρχου, νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.». Λεπτομέρειες για τον τύπο / χαρακτηριστικά των ΟΝΥΠΑΣ, το ύψος της σύμβασης και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων δεν ανακοινώθηκαν.

Της υπογραφής της σύμβασης είχε προηγηθεί η ανασυγκρότηση, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, από τη ΓΔΑΕΕ της επιτροπής διαπραγματεύσεων του υποπρογράμματος «Προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενισχύσεως Ειδώλου 3ης Γενεάς για τα Α-Τ CARL GUSTAV».





Όπως τότε είχε ανακοινωθεί έργο της επιτροπής ήταν η άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία ΕΑΣ ΑΕΒΕ, για τον επακριβή καθορισμό των όρων προμήθειας των υλικών θέματος.




Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αρχικά αποτελέσει αντικείμενο του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με αριθμό 11 του 2002 «Προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενιάς για τα Α/Τ CARL GUSTAV», ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2003 με κατάθεση προσφορών την 23η Δεκεμβρίου 2002.

Μερικά χρόνια αργότερα, την 27η Ιανουαρίου 2009 είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι απεστάλη η πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην ΕΑΣ για την προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενισχύσεως Ειδώλου 3ης γενεάς για τα Α-Τ Carl Gustav, ύψους 7.942.500 ευρώ.

Περίπου 15 χρόνια αργότερα το πρόγραμμα υλοποιείται, αλλά εγείρονται ερωτήματα εάν η τεχνολογία που έχει επιλεχθεί («ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενεάς») μπορεί να ικανοποιήσει τις σημερινές και μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις, καθώς πλέον στα σκοπευτικά νυκτός έχουν επικρατήσει τα θερμικά που επιτυγχάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις εντοπισμού – αποκάλυψης του στόχου (αν και με βάση τα δραστικά βεληνεκή του όπλου η βαρύτητα του εν λόγω παράγοντα απομειώνεται) και παρέχουν αυξημένες δυνατότητες αναγνώρισης.
defence-point.gr


loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας