ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   Συνεχής Ροή 
Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη   Δείτε ακόμηΤετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Ποιοι είναι οι 144.000 σφραγισμένοι της Αποκάλυψης του Ιωάννη;

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   moreΟ Απόστολος Ιωάννης δεν βλέπει την διενέργεια του σφραγίσματος, ακούει μόνο το αποτέλεσμα της σφραγίσεως,

που ήταν 144.000 πιστοί από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Δεν βλέπει το σφράγισμα των πιστών, διότι, είναι μυστικό, ψυχικό και πνευματικό. Ο αριθμός των σφραγισμένων φυσικά δεν είναι πραγματικός και ακριβής, αλλά συμβολικός. Επίσης ούτε οι σφραγισμένοι είναι μόνο από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά από όλες τις φυλές και τα έθνη όλου του κόσμου. 


Μας κάνει εντύπωση και είναι απορίας άξιον, πως ο Θεός θα σφραγίσει και από τις δώδεκα φυλές των Εβραίων, διότι ως γνωστόν είναι αποστάτες, άπιστοι και Θεοκτόνοι. Αυτό, όμως δεν πρέπει να μας παραξενεύει, επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι στις ημέρες μας υπάρχουν πάρα πολλοί Χριστιανοί Εβραίοι. Έτσι οι Προφήτες Ησαϊας, Αμώς, Ιεζεκιήλ, Δανιήλ και ο Απόστολος Παύλος βγήκαν αληθινοί και πραγματικοί, διότι προφήτεψαν την επιστροφή του Ισραήλ στην αληθινή πίστη και στα πάτρια εδάφη της Ιερουσαλήμ. 

Το 1948 ο Θεός επέτρεψε την επιστροφή και την δημιουργία του ισραηλιτικού κράτους. Έχει επισυνάξει εκατομμύρια Εβραίων στο Ισραήλ από όλα τα έθνη, μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι και ορθόδοξοι χριστιανοί, διότι προσήλθαν από ορθόδοξες χώρες Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία κ.α. Επίσης, έχει και Χριστιανούς άλλων ομολογιών καθολικοί, προτεστάντες, αγγλικανοί κ.α… Ο γέροντας Παϊσιος, όταν πήγε στα Ιεροσόλυμα, και συγκεκριμένα στην Ναζαρέτ, είδε κάποιον κρυπτοχριστιανό Εβραίο να πίνει από το αγίασμα. 
Τότε αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί Εβραίοι, που φοβούνται να εκδηλωθούν, διότι διώκονται, αργότερα είπε θα βαφτιστούν περισσότεροι και αυτοί θα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι σε όλη την Καινή Διαθήκη, όταν αναφέρεται στις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, εννοεί όλες τις φυλές και τα έθνη του κόσμου. Ο Χριστός όταν λέει στους Μαθητές Του ότι θα καθίσουν σε δώδεκα θρόνους για να κρίνουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, δεν εννοούσε μόνο τους Εβραίους, αλλά όλες τις φυλές της γης. 

«Ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· αμήν λέγω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλλιγενεσία, όταν καθίσει ο υιοός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλές του Ισραήλ». Ένας άλλος λόγος, που μας επιτρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν αναφέρεται ο Ιερός Ευαγγελιστής στις συγκεκριμένες φυλές του Ισραήλ, είναι πρώτον, όταν τις αναφέρει δεν κρατά την σωστή ιεραρχική τους σειρά, αλλά βάζει τον Ιούδα πρώτο αντί για τρίτο. Και δεύτερον, δεν αναφέρει καθόλου την φυλή του Δαν, από την οποία, σύμφωνα με τον Άγιο Ειρηναίο Λουγδούνου, τον Ωριγένη και τον Ιππόλυτο Ρώμης, θα προέλθει ο αντίχριστος. 

Άρα είναι φανερό ότι δεν μιλά κυριολεκτικά και συγκεκριμένα μόνο για τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά για όλους τους πιστούς κάθε φυλής και έθνους… *απόσπασμα από το κείμενο. Αποτέλεσμα εικόνας για Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγία. Γραφή και τους Αγ. Πατέρες από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη.

aerikes-epoxes.comΣχετική Ενημέρωση


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...