Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το όνομα Μακεδονία! Όλα αλλάζουν...

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter
Γιάννης Χατζηαντωνίου


ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα Σκόπια…

Μου κάνει εντύπωση που σε όλη την συζήτηση για το Μακεδονικό, απουσιάζει κάθε αναφορά στην «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995,στη Νέα Υόρκη, αλλά κυριαρχούν αοριστίες περί εθνικής γραμμής, κόκκινων γραμμών κττ.

Νομίζω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά γίνεται σκόπιμα.

1. Η συμφωνία έχει ένα…

προοίμιο, όπου αναφέρονται τα μέρη που την υπογράφουν. Περιγράφονται ως εξής «Ο Υπουργός Κάρολος Παπούλιας ως εκπρόσωπος του Πρώτου Συμβαλλόμενου Μέρους («Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος») και ο Υπουργός Στέβο Τσερβενκόφσκι, ως εκπρόσωπος του Δεύτερου Συμβαλλόμενου Μέρους («Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος»).

ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΠΓΔΜ.

Από αυτό συνάγεται σαφώς ότι είναι ΨΕΜΑ ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος με το όνομα «Πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», που -όπως λέγεται – είναι ήδη σύνθετο όνομα που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία.

Αυτό το ψέμα αναπαράγεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

Το ΠΓΔΜ αναφέρεται στο 817 ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με το άρθρο 11 της συμφωνίας η Ελλάδα συμφώνησε να μην προβάλει αντιρρήσεις για εισδοχή του γειτονικού κράτους με το όνομα αυτό σε διεθνείς οργανισμούς. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι αναγνώριση του από ΕΜΑΣ. Στο άρθρο 1 δεχόμαστε το ΠΓΔΜ (κατά παραπομπή σε επιστολή, όχι στο κείμενο της συμφωνίας) ως προσωρινή ονομασία κάτι που δεν είναι το ίδιο με την αποδοχή του.

2.Στο άρθρο 5 της συμφωνία ρητώς τα μέρη ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι υπάρχει «διαφορά» για το όνομα της γειτονικής χώρας, ανάμεσα σε αυτήν και εμάς, την οποία ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ να επιλύσουν με «διαπραγματεύσεις».

Νομίζω ότι με αυτό σαν δεδομένο , ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί , ως κράτος έχουν δεχτεί ότι έχουμε λόγο στο όνομα που τελικά θα πάρει το κράτος τους κι ότι θα το διαπραγματευτούν μαζί μας, αυτοί που λένε ότι «τί δουλειά έχουμε να τους πούμε τί όνομα θα έχουν», » δεν είμαστε νονοί» ή ακόμα υποστηρίζουν ότι πρέπει να δεχτούμε το «συνταγματικό όνομα» τους, αρνούνται κάτι που ήδη εκείνοι έχουν υπογράψει. Είναι επομένως, Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών.

Αυτό αποσιωπάται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

3. Με το άρθρο 7 παρ. 1 της συμφωνίας τα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να λάβουν «σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσουν εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνουν ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες, που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος ή εχθρότητα αμοιβαίως».

Στα Σκόπια ακόμα και σήμερα υπάρχει τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αναφέρω μια μόνο αυταπόδεικτη παραβίαση της παραπάνω πρόβλεψης.

Αυτό αποσιωπάται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο;

triklopodia.grΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...