Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βόρειο Ιράκ: Στρατιωτική βάση για τις ΗΠΑ στο στρατηγικής σημασίας όρος Sinjar






Στρατιωτική βάση σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην κουρδική πόλη του Ιράκ Sinjar οι Αμερικανοί σύμφωνα με τον τοπικό Διοικητή της πόλης Mohammad Khalil.



Όπως ανέφερε ο Khalil την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουνίου 15 θωρακισμένα αμερικανικά οχήματα με βαρύ οπλισμό εισήρθαν στην πόλη Sinjar κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση του Ιράκ η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Sinjar κοντά στα σύνορα με τη Συρία και στρατοπέδευσαν στον λόφο Mira.



Η πόλη κατοικείτο το 2013 από 88.000 άτομα οι οποίοι ήταν Yazidi Κούρδοι και Μουσουλμάνοι Κούρδοι. Και οι δύο πληθυσμοί είχαν υποστεί τεράστιες διώξεις και σφαγές από το Ισλαμικό Κράτος το 2014, ενώ αργότερα στην περιοχή είχε στρατοπεδεύσει σημαντική δύναμη του PKK η οποία κατόπιν απειλών της Τουρκίας εξαναγκάστηκε από την Βαγδάτη να εγκαταλείψει την πόλη το 2017.





Σύμφωνα με τον τοπικό Διοικητή οι Αμερικανοί θα δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική βάση στο στρατηγικής σημασίας όρος Sinjar τα οποία έχουν υψόμετρο 1463 μέτρα και μήκος 100 χλμ παρέχοντας πλήρη επιτήρηση στις δυνάμεις που τα κατέχουν αφού περιμετρικά το γεωγραφικό ανάγλυφο είναι πεδινό.

Από την οροσειρά αυτή οι ΗΠΑ θα μπορούν να ελέγχουν τα σύνορα Συρίας-Ιράκ καθώς και τους Τούρκους εαν αυτοί προσπαθήσουν να παρέμβουν στο μόνο φυσικό σημείο που οι κουρδικές περιοχές του Ιράκ και της Συρίας έχουν κοινά σύνορα.

defence-point.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...