Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, φαίνεται πως πρόκειται να γίνουν πιο συχνές από ότι παλαιότερα, ξεπερνώντας την σπανιότητα που είχαν περασμένες εποχές.

Οι θερμοκρασίες κατάψυξης φαίνεται να περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις «ακραίες εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με την Βρετανική express.co.uk, μια μελέτη των καιρικών συνθηκών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο ακραίες λόγω της ταχείας αύξησης της θερμοκρασίας στην Αρκτική και οι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η τήξη των πάγων επιδεινώνει τα καιρικά πρότυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όχι μόνο το σπειροειδές πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο Βόρειο Πόλο παράγει μεγαλύτερα κρύα ξεσπάσματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ξηρασίες, καύσωνες και καταιγίδες.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rutgers-New Brunswick και το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison εξέτασαν τα δεδομένα βροχόπτωσης από 17 σταθμούς στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι ξηρές ή υγρές περίοδοι που διαρκούν τέσσερις ή περισσότερες ημέρες εμφανίστηκαν συχνότερα τις τελευταίες δεκαετίες.





Η ομάδα διαπίστωσε ότι αυτά τα μοντέλα μεγάλης κλίμακας συνέβησαν όταν η Αρκτική περνούσε μια ασυνήθιστα ζεστή περίοδο, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε online στο Geophysical Research Letters.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα καιρικά πρότυπα μπορεί να προκαλέσουν «ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων και να διαταράξουν τις κοινωνίες και τα οικοσυστήματα».

Η Jennifer Francis, η οποία εργάζεται στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών (School of Environmental and Biological Sciences), δήλωσε:

«Ενώ δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Αρκτική είναι η αιτία για την υπερθέρμανση του πλανήτη, διαπιστώσαμε ότι τα μεγάλης κλίμακας μοντέλα με την θέρμανση της Αρκτικής γίνονται συχνότερα ενώ η συχνότητα των μακράς διαρκείας καιρικών συνθηκών αυξάνονται περισσότερο για αυτά τα μοντέλα.

Όταν οι συνθήκες αυτές διαρκούν πολύ καιρό, μπορούν να γίνουν ακραίες εκδηλώσεις, όπως είδαμε τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Γνωρίζοντας ποια είδη εκδηλώσεων θα εμφανιστούν συχνότερα, σε ποιές περιφέρειες και υπό ποιες συνθήκες περιβάλλοντος – όπως ορισμένα μοντέλα θερμοκρασίας των ωκεανών – θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων να σχεδιάσουν το μέλλον όσον αφορά τις βελτιώσεις υποδομών, τις γεωργικές πρακτικές, (αλλά και) την ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επικίνδυνων περιοχών».

Οι επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Μια νέα τεχνική πρόβλεψης που επιτρέπει στους μετεωρολόγους να δουν καλά στο μέλλον οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι μέσες θερμοκρασίες εδάφους και θάλασσας σε όλο τον κόσμο θα ήταν ασυνήθιστα υψηλές μεταξύ του 2018 και του 2022.

Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένη πιθανότητα «ακραίων θερμών γεγονότων».

Η νέα τεχνική είναι γνωστή ως Procast (Probabilistic forecast) και παίρνει τη συνήθως παράλογη και χαοτική συμπεριφορά των καιρικών συστημάτων της Γης με σκοπό να τα απλοποιήσει προκειμένου να προβλέψει ένα μοντέλο.

Το Procast λαμβάνει πληροφορίες από προηγούμενες αλλαγές καιρού και το προσθέτει σε ένα σύστημα για να υπολογίσει την πιθανότητα να συμβεί στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: diadrastika.com



Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻