Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς με βολές κατά Τσίπρα – «Στήριξε τον λαϊκιστή υπουργό»

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Δεκτή έκανε την παραίτηση ο Πρωθυπουργός

Την παραίτηση του υπέβαλε τελικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Αιτία, όπως σημειώνουν πηγές κοντά στον κ. Κοτζιά, είναι η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τα υπονοούμενα που άφησε ο κ. Καμμένος σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.





Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι στήριξε τον λαϊκιστή υπουργό του. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Κοτζιάς οδηγήθηκε σε παραίτηση μόλις είδε ότι ο πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ίδιο και τον Καμμένο».

«Η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ’ όλα», φέρεται να είπε ο κ. Κοτζιάς.
Ωστόσο, η σταγόνα που φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κάλεσε όποιον δυσφορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο.

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. «Το τρένο της κυβέρνησης – συνέχισε – προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την oποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς.

Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

«Κυβέρνηση σε διάλυση» ήταν το πρώτο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την είδηση της παραίτησης Κοτζιά.

Οργή Κοτζιά για Τσίπρα – Τζανακόπουλο

Νωρίτερα, οι πληροφορίες έφεραν τον Νίκο Κοτζιά ένα βήμα πριν την παραίτηση μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο και την άγρια κόντρα με τον Πάνο Καμμένο.

Οι φήμες ήθελαν την παραίτησή του να είναι πλέον θέμα ωρών, καθώς η ρήξη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι οριστική. Αλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε προ ολίγου πως όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης.





Σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline, ο Νίκος Κοτζιάς, εμφανίζεται έξαλλος με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, καθώς εκτιμά πως δεν τον υποστήριξαν στην κόντρα του με τον Καμμένο.

Ερωτηματικό εξάλλου παραμένει τι θα γίνει με τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς ο Νίκος Κοτζιάς αποτελεί το πρόσωπο – κλειδί της συμφωνίας.





ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻