Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βρήκε τους «8» ο Ζάεφ; Τι μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στα Σκόπια

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στην Βουλή, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, φέρεται να εξασφάλισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τo 1TV, υπογραμμίζει πως με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων, κατά την οποία είναι πολύ πιθανό να τεθεί ζήτημα παραίτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με το 1TV, που επικαλείται κοινοβουλευτικές πηγές.

Η συνεδρίαση ήταν να αρχίσει στις 12.00, αλλά επαναπροσδιορίστηκε για τις 15.00 το μεσημέρι, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν μπήκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου κάνοντας πηγαδάκια στο διάδρομο, σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς βουλευτές που που κατέλαβαν εγκαίρως τις θέσεις τους.





Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φερίντ Μούχιτς σε άλλο δίκτυο, το a1on, «εάν γίνει σήμερα η ψηφοφορία, σημαίνει ότι είναι διασφαλισμένη η πλειοψηφία των δύο τρίτων, σε αντίθετη περίπτωση όχι. Η προθεσμία είναι κάπου μέχρι την Τετάρτη, αλλά νομίζω ότι θα πετύχει σήμερα». Χαρακτήρισε δε την άφιξη Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα προφανή πίεση για να επιτύχει η συμφωνία.

Καταγγελίες για χρηματισμό αντιπολιτευόμενων βουλευτών

Νωρίτερα σήμερα τουλάχιστον δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.

Σημειώνεται πως ο Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται ακόμη οκτώ βουλευτές για να συμπληρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 80 εδρών με τους βουλευτές του VMRO να δηλώνουν πως ούτε σήμερα θα εμφανιστεί κάποιος εξ αυτών στη Βουλή, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αποδεχτεί την ήττα του.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ψηφοφορίας. «Ας πούμε »ναι» στην ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας», έγραψε ο Ζάεφ στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, απευθύνοντας έκκληση στους συναδέλφους του.

 

crashonline.gr



ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻