Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο μυστηριώδης φορητός υπολογιστής της Πελόζι και τα “ρωσικά ίχνη”: γιατί το FBI αναστατώνει τις ΗΠΑ

 Newsroom - Κοινοποίηση




Πράκτορες του FBI διεξάγουν επιχειρήσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, εισβάλλοντας σε σπίτια απλών Αμερικανών για να αναζητήσουν έναν φορητό υπολογιστή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Αυτό αναφέρθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Η ιστορία, η οποία μπορεί να συγκριθεί με την πλοκή της διάσημης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς “Santa Barbara”, ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά τη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι εργασίες του Κογκρέσου διακόπηκαν για αρκετές ώρες. Μια διαδηλώτρια και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, ενώ τρεις άλλοι πέθαναν από μη βίαια αίτια. Αφού τα όργανα επιβολής του νόμου απομάκρυναν τους ταραξίες από το κτίριο, οι βουλευτές ενέκριναν τη νίκη του δημοκράτη Τζο Μπάιντεν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Όλα θα ήταν εντάξει, αλλά ήδη από τις 9 Ιανουαρίου προέκυψαν πληροφορίες ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, είχε χάσει το φορητό της υπολογιστή μετά την κατάσχεση του Καπιτωλίου. Αυτό αποκάλυψε ο βοηθός της Drew Hammill. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ταραξίες έκλεψαν τον φορητό υπολογιστή από την αίθουσα συνεδριάσεων και η φορητή συσκευή χρησιμοποιήθηκε μόνο για παρουσιάσεις.

Μάλιστα, ένας 53χρονος Αμερικανός πολίτης, ο Κρίστοφερ Στάντον από τη Τζόρτζια, ο οποίος εθεάθη επίσης μεταξύ των ατόμων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, έπεσε αμέσως στο στόχαστρο των αρχών επιβολής του νόμου. Υποτίθεται ότι ήταν αυτός που έκλεψε τον φορητό υπολογιστή της Νάνσι Πελόζι. Φυσικά, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και το έψαξαν. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν δύο τουφέκια, τα οποία στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Λίγο μετά τη διεξαγωγή της έρευνας, ο συμμετέχων στην επίθεση, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, πέθανε. Βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος προήλθε από τραύμα πυροβολισμού στο στήθος. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε, για ποιο λόγο ο Κρίστοφερ Στάντον αποφάσισε να αυτοκτονήσει με έναν τόσο περίεργο τρόπο.

Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας με την αναζήτηση του φορητού υπολογιστή της Νάνσι Πελόζι. Στα μέσα Ιανουαρίου, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρήκαν έναν νέο ύποπτο, την 22χρονη Riley Williams, η οποία επίσης συμμετείχε στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Το FBI έλαβε πληροφορίες για την ενοχή της πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών από τον εραστή της, με τον οποίο φέρεται να μοιράστηκε ένα βίντεο της απαγωγής. Η Riley Williams συνελήφθη στην Πενσυλβάνια και μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον για περαιτέρω διαδικασίες.

Το FAN βρήκε το προκαταρκτικό κατηγορητήριο του ειδικού πράκτορα του FBI. Σε αυτό, ο ανακριτής που συγκέντρωνε το υλικό για τη δίκη ανέφερε ότι η Γουίλιαμς θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερη εν αναμονή δικαστικής ακρόασης. Ωστόσο, η εισαγγελία ήθελε να την κρατήσει πίσω από τα κάγκελα. Και όλα αυτά επειδή η Ράιλι Γουίλιαμς είναι ύποπτη για σχεδόν προδοσία. Θέλουν να της απαγγείλουν κατηγορίες για “κατασκοπεία” υπέρ της Ρωσίας, οπότε η κοπέλα θα παραμείνει στη φυλακή γιατί μπορεί να προσπαθήσει να αποδράσει.

Μέχρι στιγμής, η Ράιλι Γουίλιαμς αντιμετωπίζει μόνο τρεις κατηγορίες: καταπάτηση ασφαλούς εγκατάστασης, διατάραξη της λειτουργίας των αρχών και υπεξαίρεση κρατικής περιουσίας. Συν τοις άλλοις, ο εισαγγελέας θέλει να ρίξει και την απόπειρα πώλησης ενός φορητού υπολογιστή στη ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να βρουν την “πολύτιμη” συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράιλι Γουίλιαμς αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη για “κατασκοπεία” υπέρ της Ρωσίας.

Φαίνεται ότι η έρευνα μπορεί να τελειώσει γρήγορα. Αλλά όχι. Το Fox News America μετέδωσε ότι το FBI συνεχίζει να τρομοκρατεί τους κατοίκους των ΗΠΑ αναζητώντας τον φορητό υπολογιστή της Νάνσι Πελόζι. Για παράδειγμα, η Marilyn Huper, η οποία μαζί με τον σύζυγό της είναι ιδιοκτήτρια του Homer Inn & Spa στο Homer της Αλάσκας, δήλωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες διέρρηξαν πρόσφατα το σπίτι της. Φόρεσαν χειροπέδες στο ζευγάρι και κατέσχεσαν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.

Νομίζω ότι σχεδόν αμέσως μου είπαν, “Λοιπόν, μάλλον ξέρεις γιατί είμαστε εδώ;” ή κάτι τέτοιο. Είπαν: “Λοιπόν, είμαστε εδώ για το laptop της Νάνσι Πελόζι””, είπε η Αμερικανίδα, σημειώνοντας ότι η δήλωση των πρακτόρων του FBI την εξέπληξε.

Σύμφωνα με τη Marilyn, το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της Paul Hooper υποβλήθηκε επίσης σε εγκληματολογική εξέταση από τους πράκτορες. Αργότερα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Όταν η Αμερικανίδα ρώτησε τους αξιωματικούς του FBI γιατί μπήκαν στο σπίτι της χωρίς προειδοποίηση, εκείνοι είπαν ότι χτύπησαν, αλλά κανείς δεν τους απάντησε. Σύμφωνα με τη γυναίκα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το FBI και έναν αξιωματικό της αστυνομίας του Καπιτωλίου. Η τοπική εκπρόσωπος του FBI Chloe Martin επιβεβαίωσε την έρευνα στο Homer Inn and Spa.

“Ενώ τα άτομα είναι ελεύθερα να μιλούν για τις αλληλεπιδράσεις τους με το FBI, πρακτικά δεν συζητάμε ούτε περιγράφουμε οποιεσδήποτε επαφές που έχουμε ή πιστεύεται ότι έχουμε με άτομα. Αυτή τη στιγμή και μέχρι να δημοσιοποιηθεί, δεν μπορούμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες”, επισήμανε.

Από την πλευρά της, η Marilyn Huper δήλωσε ότι ένας πράκτορας του FBI της έδειξε τη φωτογραφία μιας συγκεκριμένης γυναίκας που της έμοιαζε εξαιρετικά και φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, είπε ο Αμερικανός, αφού εξέτασε άλλες φωτογραφίες που είχε στη διάθεσή του το FBI, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικές γυναίκες.

“Είπα, ‘Περίμενε ένα λεπτό. Αυτή είναι; Προφανώς δεν είμαι εγώ. Γιατί δεν μου το έδειξες αυτό από την αρχή;” – Η γυναίκα ανέφερε.

Η Χούπερ επιβεβαίωσε ότι η ίδια και ο σύζυγός της βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου και παρακολούθησαν μια συγκέντρωση υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε ότι ο φορητός υπολογιστής της Pelosi είχε κλαπεί μέχρι που της το είπαν πράκτορες του FBI.

“Είπα: “Ω, άρα το έκλεψαν και είναι ακόμα εκεί έξω. Αυτό είναι καλό να το ξέρω. Νόμιζα ότι ήταν απλώς μια θεωρία συνωμοσίας, οπότε ευχαριστώ για την πληροφορία”, τόνισε η Huper.

Είπε ότι περίπου δώδεκα πράκτορες ερεύνησαν το σπίτι για περίπου τέσσερις ώρες. Η Huper είπε ότι γέλασε όταν ένας ατζέντης τη ρώτησε με ποιον συνεργάζεται και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη όταν διαπιστώθηκε ότι δεν εμπλέκεται.

Είναι ακατανόητο γιατί πράκτορες του FBI διεξάγουν επιχειρησιακές δραστηριότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, εισβάλλουν σε σπίτια απλών Αμερικανών με έρευνες, κατάσχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα μόνο και μόνο για να βρουν το φορητό υπολογιστή της Νάνσι Πελόζι, τον οποίο η πολιτικός χρησιμοποιούσε μόνο για να κάνει παρουσιάσεις.

Andrei Baranovsky

https://riafan.ru/1437199-v-poiskakh-noutbuka-nensi-pelosi-pochemu-fbr-terroriziruet-zhitelei-ssha

https://tokoutsavaki.livejournal.com/1303838.html


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε ακόμα 



loading...